Isolera vinden

Behöver du hjälp med att isolera vinden? Att lägga ett extra lager isolering precis under taket, gör att det förhindrar att värmen försvinner ut. Kanske har du tänkt att du ska använda vinden till ett extra rum, då kan det även vara värt att få det isolerat.

Om huset har sidovindar förhindrar isoleringen att det drar in från sidorna och väggar som kan kännas kalla att till exempel ha en säng emot, blir betydligt varmare. Speciellt när det är kallt under en längre tid, som det ofta är under de skandinaviska vintrarna, kan det vara uttröttande att ha det kallt inne varje dag. När kroppen blir kall, går också hjärnan på lågvarv.

Här hittar du många offerter från kunniga hantverkare som kan isolera vinden till dig eller ditt företag. Du får en idé om kostnaden och du väljer själv om du vill anta offerterna eller inte.

Sök offerter och hitta din isoleringshjälp redan i dag!

Spara pengar genom att isolera vinden

Det kanske låter som en motsägelse i sig att det ska gå att spara pengar genom att anlita hantverkare. Men långsiktigt så är det faktiskt så. Om din vind är dåligt isolerad kan det inte bara medföra skador orsakade av köld och frost utan också vara en orsak till att dina kostnader för uppvärmning av huset skjuter i höjden.

Genom att hålla vinden isolerad slipper du risken för att behöva renovera stora delar av taket, plus att värmen stannar i ditt hus så att din energiräkning krymper.

Jämför hantverkare och använd ROT

Det finns också andra åtgärder som du kan vidta för att sänka kostnaderna för att isolera vinden.

Den första åtgärden kan vi hjälpa dig med, nämligen att utan kostnad ordna offerter från upp till fem olika hantverkare.

Genom dessa kan du sedan jämföra priser och kompetenser, för att slutligen välja den hantverkare som ter sig mest prisvärd.

När du som privatperson anlitar hantverkare för vindsisolering har du dessutom rätt till ROT-avdrag, vilket ger en sänkning av själv arbetskostnaden.

Våra senaste förfrågningar

 • Martin bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Vill ha vinden i vårt nybyggda garage isolerat med sprutisolering. Garaget är 100m2 och vi vill ha ca 30-40mm isoleringsdjup.
 • Fredrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Idoler en vind på 100m2. Tjocklek 50 cm
 • Jonas bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Isolering av ett förråd som ingick i nybyggt JM-hus. Står anslutning till carport. Förrådet är ca 8 m2 och har betonggolv.
 • Emma bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Skulle vilja ha hjälp med att isolera ett förråd på ca 7kvm i Strömsbro.
 • Sabina bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Tilläggsisolera vind gavel cirka 30 -50 kvm
 • Kjell bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Vi har ett sovrum på 16 kvm i ett gammalt torp. Vi bor där året runt. Det blir kallt på vintern. Jag är intresserad av att få prisuppgift för ett ev. Isolering av golvet
 • Carl bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Har ett kallföråd som skulle behöva isolering. Det är 20 år gammalt och totalt 10 kvm. En av väggarna är isolerade.
 • Victoria bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Vi vill isolera vår hall. Golvet är isolerat men inte 2 ytterväggar.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.