Isolera tak

I samband med takbyte på ett hus kan det vara fördelaktigt att lägga ett extra lager isolering, som gör att värmen stannar inne. När taket ändå är borttaget är det betydligt lättare att komma åt och det är då man ska passa på!

Här kan du få in ett flertal offerter från byggfirmor som kan hjälpa dig med att isolera ditt tak på bästa sätt. De vet vilken isolering som behövs, hur den ska läggas och hur man bäst fäster den. Du slipper själv ge dig upp på taket i skyddskläder och munskydd.

Överlåt jobbet till ett proffs så går det också snabbare! Du kommer upptäcka att huset sedan blir varmare, att värmen stannar kvar inne och fukten hålls ute. Det sänker värmekostnaderna och bevarar huset!

Hitta din isoleringshjälp här och få hjälp med ditt tak och upptäck alla fördelar som följer med en takisolering.

Ett välisolerat tak håller för framtiden

När du anlitar en firma för att isolera ditt tak så gör du både inomhusmiljön och din egen plånbok en tjänst. Ett dåligt isolerat tak kan leda till en rad olika problem, exempelvis fukt och mögel. Dessutom leder ett dåligt isolerat tak till att det blir svårare att hålla en behaglig inomhustemperatur. 

När du ser till att få taket riktigt isolerat kommer du snart att kunna se skillnad på energiräkningen, då värmen inte kan smita ut genom det dåligt isolerade taket utan istället stannar i huset.

Dessutom höjs värdet på ditt hus och det är lättare att sälja i framtiden om den här typen av skavanker är åtgärdade.

Betala bara 70 procent av arbetskostnaden med ROT

ROT (Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad) gäller för takisoleringsarbete.

När du anlitar en firma för att utföra jobbet ges rätt till avdrag på arbetskostnaden med 30 procent, vilket betyder att du endast betalar 70 procent av firmans pris för arbetet.

Oftast behöver du inte göra någonting, utan firmorna har redan räknat med ROT-avdraget i sina kostnadsförslag. Det ska tydligt framgå vad som är arbetskostnader, materialkostnader och så vidare.  

Att välja en firma för att isolera ditt tak är enkelt när du kan jämföra offerter och kostnadsförslag och ger dig bästa möjliga förutsättningar för att hitta det mest prisvärda alternativet!

Våra senaste förfrågningar

 • Rebecca bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Hej! Vi behöver ha en del av vår kattvind isolerad mot yttertak efter alla konstens regler. Området är ca 9 m x2 m. Den är uppdelad av en vägg gjort av panel ( vet inte varför) väggen får tas bort om det behövs. En av...
 • Helena bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Har ett nybyggt 1,5 plans hus där övervåningen behöver isoleras ink takkupa med sadeltak/saltak(?). Pris för bara lösullsisolering? Pris för isolering+plast och gles osv?
 • Kalle bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Sprutisolerin/lösull av fritidshus/nybyggnation ca 50 m2 i två plan utanför Åkersberga. ca 8 x 5,5 m. Bjälklag 220 mm x2, väggliv 170 mm och tak ca 200+ mm.
 • Ingemar bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Sprutisolering med cellulosafiber av vind.
  Huset byggt ca 1920
 • Mikael bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Hej, vi vill ha en offert på lösullsisolering av en villavind. Övervåningen är ca 7x8m så vi uppskattar att taket är ca 40kvm snedtak 15cm isolering och 20kvm vind med 50cm. Mvh Mikael, Gävle
 • Ulf bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Ulf Sandin
 • Ingemar bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Sprutisolering av vind.
  Byggår ca 1920 med sågspånsfyllning
 • Rebecca bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering
  Hej! Vi behöver ha en del av vår kattvind isolerad mot yttertak efter alla konstens regler. Området är ca 9 m x2 m. Den är uppdelad av en vägg gjort av panel ( vet inte varför) väggen får tas bort om det behövs. En av...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.